Koelkast reparatie Alkmaar

Koelkast reparatie Alkmaar

Koelkast reparatie Alkmaar, vakkundig uitgevoerd door erkende koelkast monteur in Alkmaar. Ook voor het installeren van uw koelkast of koel-/vriescombinatie.Koelkast reparatie alkmaar

Het is tegenwoordig een gewilde trend om vriezer en/of koelkast binnen de bestaande keuken weg te werken in dezelfde stijl als de rest van de keuken. Hiervoor is het allereerst noodzakelijk dat het apparaat hiervoor geschikt is. Doorgaans zijn speciale inbouwmodellen net iets smaller dan de standaard maten, om er zeker van te zijn dat deze de bestaande keuken-nis dan wel  de keukenkast goed kunnen vullen.

Koelkast reparatie Alkmaar bouwt uw nieuwe koelkast of koel-/vriescombinatie nauwkeurig in.

Ten tweede is het belangrijk dat het in-te-bouwen model op de juiste wijze ventileert, opdat de luchtcirculatie binnen de inbouw-kast niet voor problemen gaat zorgen. Dit vormt  dan ook de grootste reden waarom men een vrijstaande vriezer of koelkast niet zomaar op eigen houtje in dient te bouwen: Wanneer deze door slechte ventilatie gaat condenseren zal dit voor uiteenlopende problemen zorgen en de koelkast ernstig beperken in diens levensduur.

Om de witgoedapparatuur naadloos aan te sluiten bij de overige keuken, zijn er twee verschillende scharniersystemen waarmee u eenvoudig het kastdeurtje voor de koelkast kunt laten  plaatsen.

Aan de ene kant is er het zogenaamde sleepdeur systeem, waarbij de deuren van kast en apparatuur niet permanent met elkaar verbonden zijn maar als het ware langs elkaar glijden. Dit model is het meest gangbare in Nederland en te allen tijde nog om te bouwen naar het type “Deur-op deur”.

Bij deur-op-deur koelkasten wordt de keukenkastdeur daadwerkelijk op de koelkastdeur gemonteerd, waardoor beiden tegelijk openen en sluiten zonder langs elkaar te bewegen. Deze variant garandeert doorgaans meer duurzaamheid.

Tenslotte is het ook mogelijk om de koelkast middels een zogenaamde decorlijst aan te laten sluiten bij de bestaande keuken. Hierbij is er sprake van zogenaamde decor-kaders op de ijskast deur, waar 4 cm dikke platen in geschoven kunnen worden in dezelfde uitvoering als de rest van de keuken.

Voor al uw vragen omtrent inbouwapparatuur alsmede voor het maken van een afspraak voor het professioneel laten plaatsen ervan, kunt u bij ons altijd snel terecht. Neem hiervoor contact met ons op via 072-7202217 of plan uw afspraak meteen online!

Koelkast reparatie Alkmaar beschikt over een team van monteurs die continue worden bijgeschoold om de kwaliteit te kunnen blijven waarborgen.

Koelkast reparatie Alkmaar

Overweeg de leeftijd van uw koelkast.
Ten eerste, hoe oud is de koelkast? U kunt verwachten dat u een goede 10-15 jaar uit een standaard huishoudelijke koelkast haalt. Dat aantal kan een beetje dalen als u kiest voor een koelkast met veel technologie – een ijsblokjesmachine, een digitaal display, enz. Naarmate er meer problemen kunnen ontstaan. Eigenaars die hun koopopties voor een traditionele of hightech koelkast vergelijken en contrasteren, moeten nog steeds het apparaat onderhoud voor hun product begrijpen.

Als uw koelkast zich in de hoogste limieten van deze levensduur bevindt, is het misschien wel het extra geld vooraf waard om het apparaat te vervangen. Het vervangen van een oude en versleten koelkast kan u op de lange termijn geld besparen omdat een nieuwe eenheid energiezuiniger is en in de loop der jaren minder reparaties nodig heeft.

Koelkast reparatie Alkmaar: Hoe vaak heeft uw koelkast problemen?

Zelfs als je koelkast ouder is, wil je je afvragen hoe lang en hoe vaak je de vreemde geluiden of lekken hebt opgemerkt.

Een oudere eenheid heeft mogelijk een klein probleem dat snel kan worden gerepareerd en nog 5-7 jaar goed blijft werken. Kleine problemen zijn onder meer de ijsmaker die niet correct functioneert, vreemde geluiden slechts af en toe zonder andere problemen, of de binnenverlichting gaat uit. Deze problemen kunnen waarschijnlijk worden verholpen.

Als u echter problemen heeft die vaak opduiken (elke dag of meer dan 3-4 dagen per week) en ernstiger zijn (lekken, temperatuurregeling, harde bonkende geluiden), zijn dit tekenen dat uw koelkast doodgaat en het is tijd om het te vervangen. De investering die u in een nieuwe koelkast doet, kan u tijd en geld besparen in plaats van uw stervende koelkast keer op keer te repareren.

Voor alle reparaties of het inbouwen van witgoed apparatuur, belt u witgoed reparatie service Alkmaar.