Vaatwasser repareren Alkmaar

Vaatwasser repareren Alkmaar

Vaatwasser repareren Alkmaar adviseert u of het de moeite waard om een ​​vaatwasser te repareren? U beslist uiteindelijk zelf of u de vaatwasser wil laten repareren.

U bent misschien te jong om u te herinneren dat dingen met de hand de norm was voor de meeste huishoudelijke taken. Dankzij de vooruitgang in technologie hebben we nu machines om het meeste vuile werk in huis te doen. Wasmachines, drogers en vaatwassers maken ons leven een stuk gemakkelijker door ons te helpen dingen gedaan te krijgen in de helft van de tijd die het vroeger kostte. Maar als een van deze machines waarop we vertrouwen kapot gaat, kan dat problemen veroorzaken voor het hele huishouden.

vaatwasser repareren alkmaar

Als u een gezin heeft, is uw vaatwasser, samen met uw wasmachine en droger, een apparaat waar u dagelijks op vertrouwt. Dus als u een kapotte vaatwasser heeft, moet u snel beslissen of u deze moet repareren of vervangen. In dit artikel helpen we je in te schatten hoe lang je huidige vaatwasser zou moeten meegaan, wat de kosten zijn om hem te vervangen en bekijken we enkele doe-het-zelf-opties om je te helpen bepalen of je kapotte vaatwasser kan worden gerepareerd.

Vaatwasser repareren Alkmaar

Een kapotte vaatwasser is echt een spelbreker, maar het is mogelijk dat een beetje doe-het-zelf uw huidige vaatwasser probleem kan oplossen, waardoor u uw handen uit het afwaswater haalt en ook wat geld bespaart!

Als u merkt dat uw vaatwasser de laatste tijd uw vaat niet zo goed meer schoonmaakt, kan dit verschillende redenen hebben: een vuile binnenkant of filter, een verstopte sproeiarm of een kapotte zeepdispenser.

Vaatwasser repareren Alkmaar: Hier zijn enkele tips voor het oplossen van problemen met de vaatwasser die u kunt proberen:

Een vieze binnenkant: laten we eerlijk zijn, de binnenkant van uw vaatwasser kan behoorlijk vies worden, vooral na een grote familiemaaltijd. Als gevolg hiervan kunnen zich dingen in uw vaatwasser ophopen: vet, voedselresten, minerale afzettingen van hard water, zeepresten, enz.
Uw eerste doe-het-zelf-stap zou dus moeten zijn om de binnenkant van uw vaatwasser goed schoon te maken. Als de opbouw niet al te erg is, probeer dan een azijncyclus om het schoon te maken. U kunt dit doen door 3 kopjes witte azijn op de bodem van uw vaatwasser te gieten en deze vervolgens een volledige cyclus te laten draaien. Als je last hebt van hardnekkig vuil, probeer dan deze extra reinigingstips voor de vaatwasser.

Een vuil filter: Als u een oudere vaatwasser heeft (een die vóór 2010 is gemaakt), heeft deze waarschijnlijk een zelfreinigend filter dat voedseldeeltjes vermaalt totdat ze klein genoeg zijn om weg te spoelen. Veel nieuwere, stillere modellen hebben een verwijderbaar filter dat regelmatig moet worden verwijderd en schoongemaakt. Het filter bevindt zich meestal onder de rekken en heeft een afdraaibare dop. Om het filter te reinigen, verwijdert u het uit de machine (raadpleeg de instructies in de gebruikershandleiding) en spoelt u het grondig af onder heet water. Als er smurrie aan blijft plakken, laat deze dan enkele minuten in heet zeepsop weken en reinig hem voorzichtig met een zachte borstel voordat u hem afspoelt. Vervang het filter en kijk of dit het probleem oplost.

Verstopte sproeiarm: de sproeiarmen zijn het werkpaard van uw vaatwasser. Ze draaien rond onder en/of boven de rekken van de vaatwasser en schieten waterstralen die het voedsel en het vuil van je vaat verwijderen. Soms kunnen de jets (kleine gaatjes) in de sproeiarmen verstopt raken. Dit vermindert de waterdruk en de effectiviteit van de jets om hun werk te doen. Het reinigen van verstopte sproeiarmen zou de reiniging moeten verbeteren. Afhankelijk van uw model kan de arm gemakkelijk losraken om schoon te maken, of u moet mogelijk een schroef verwijderen om ze te verwijderen. Zodra ze zijn verwijderd, schrobt u ze met een zachte borstel en afwasmiddel, gebruikt u een tandenstoker om eventuele klontjes in de gaten los te maken en spoelt u ze vervolgens goed af onder heet water.

Deur van vaatwasmiddel kapot: Als het bakje voor vaatwastabletten kapot is, komt het vaatwasmiddel mogelijk niet bij uw vaat, of komt het mogelijk niet op het juiste moment vrij tijdens de wascyclus. Een veelvoorkomend probleem is een vastgelopen veer in de deur van de dispenser. Probeer een klein borsteltje te gebruiken om de zeepdispenser en veren schoon te maken. Een mengsel van heet water en azijn helpt vet en vuil op te lossen. Als de veer of de dispenserdeur kapot is, moet deze worden vervangen. Controleer ten slotte de pakking rond de dispenser en vervang deze als deze gebarsten is. Af en toe een klein beetje vaseline rond de pakking wrijven, kan de levensduur verlengen.

Mocht u er toch niet uitkomen, bel dan gerust met witgoed reparatie Alkmaar voor een afspraak en onze vaatwasser reparatie monteur staat binnen no-time bij u op de stoep.