Witte aanslag op uw vaat

Witte aanslag op uw vaat

Witte aanslag op uw vaat: Uw vaatwasser heeft u al lang in de ban van zijn onberispelijke reinigingskwaliteit, wanneer u plotseling, na regelmatig gebruik, merkt dat de vaat een vreemde witte vlek, strepen of vlekken achterlaat.Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is witte-aanslag-op-uw-vaat.png

Misschien dezelfde plaquette die je op de wanden van de vaatwasser zelf vond. Wat is het? Een storing? Of heb je zelf iets fout gedaan? Nou, laten we het uitzoeken.

In de meeste gevallen kan de situatie door uw eigen inspanningen worden gecorrigeerd. Hier zijn enkele mogelijke oorzaken.

  1. De waterhardheid is verkeerd ingesteld. De zouttoevoer is ingesteld op te zacht water.

Een vaatwasser heeft water nodig met een laag calcium- en magnesiumzoutgehalte (zogenaamd “zacht” water) om goed te kunnen wassen. Om dergelijk water te verkrijgen, gebruiken vaatwassers regenererend zout, dat in een speciaal wateronthardingsapparaat wordt gegoten. Het is belangrijk om de machine bij het eerste gebruik nauwkeurig te programmeren voor de hardheid van het water in uw waterleiding.

  1. Vaatwasser moet schoongemaakt worden

Bij langdurig gebruik:

– voedselresten verstoppen de voorfilters en fijne filters die de afvoerpomp beschermen tegen vervuiling;

– kalkaanslag hoopt zich op op de interne onderdelen van de vaatwasser.

Verstopte filters zorgen ervoor dat voedselresten zich op de bodem van de vaatwasser verzamelen in plaats van zich in de filters te nestelen. Kalkaanslag vernauwt de gaatjes in de sproeiarmen, waardoor de waterdruk afneemt en de dikte van de jets waarmee de vaat wordt gewassen afneemt. Dit alles vermindert de kwaliteit van de afwas.

  1. Problemen met wasmiddelen: verkeerde dosering, wasmiddel van slechte kwaliteit, fouten bij het vullen van de wasmiddelen

Een veel voorkomende oorzaak. Witte vlekken kunnen worden veroorzaakt door:

– Wasmiddel van slechte kwaliteit of te veel wasmiddel bij het vullen;

– Vaatwasmachinespoeling van slechte kwaliteit/geen of onvoldoende wasverzachter;

– ongeschikt of laagwaardig wasmiddel in de vorm van 3-in-1 tabletten;

– deksel van het glansmiddelreservoir niet goed gesloten – in dit geval stroomt het glansspoelmiddel naar buiten tijdens de wasfase;

– fouten bij het vullen van het glansspoelmiddel: de verkeerde plaats, bijvoorbeeld met afwasmiddel;

– het gebruik van tabletten voor het wassen van “3 in 1” op korte programma’s (ze hebben gewoon geen tijd om volledig op te lossen).

Witte aanslag op uw vaat

Als u na een andere wascyclus witte aanslag op uw vaat en/of in uw vaatwasser heeft gevonden en uw eigen pogingen om de situatie op te lossen niet het gewenste resultaat hebben opgeleverd, neem dan contact op met vaatwasser reparatie Alkmaar door te bellen met  072-7202217 of vul een online aanvraagformulier op de website. Voor uw gemak komt een gekwalificeerde vaatwasser technicus bij u thuis om een ​​diagnose te stellen en, indien nodig, het probleem op te lossen. En binnen een paar uur vergeet u alle witte aanslag op uw schone vaat!