Bosch vaatwasser E25

Bosch vaatwasser E25

Bosch vaatwasser E25: U hebt uw Bosch gewoonlijk gevuld met vaat, afwasmiddel toegevoegd, het programma geselecteerd en de was gestart. Het wassen begon, maar op een gegeven moment stopte de vaatwasser. Het water loopt niet weg en de code E25 wordt weergegeven en het pictogram “kraan” brandt. Loopt uw ​​Bosch vaatwasser niet leeg? Wij bieden eersteklas Bosch vaatwasser reparatie service voor apparaten in Alkmaar en omgeving.Bosch vaatwasser e25

Een E25-fout in vaatwassers van het merk Bosch betekent dat de afvoerpomp defect is. Het is defect of wordt geblokkeerd door een vreemd voorwerp (zoals een botje of tandenstoker)

  1. De vaatwasser filters zijn verstopt. Aan de onderkant van de vaatwasser bevinden zich filters die de afvoer- en circulatiepompen beschermen tegen het binnendringen van grote voedseldeeltjes. Als ze niet periodiek worden schoongemaakt, verstoppen vuil en vet de filters zo erg dat het water helemaal niet of te langzaam wegloopt, dus Bosch-vaatwassers krijgen fout E25.
  2. De afvoerslang is geplet of geknikt. Mogelijk is er iets op de afvoerslang gevallen of geknikt. Dit is de reden waarom de machine niet kan leeglopen en fout E 25 geeft.
  3. Een verstopping in de afvoer. Meestal is de afvoer van de vaatwasser aangesloten op de sifon in de keuken. Wanneer het verstopt raakt met voedselresten en vet, kan het water niet weg, loopt de machine niet leeg en schrijft code E25.
  4. De afvoer van de vaatwasser is niet goed georganiseerd. De slang is waarschijnlijk te lang, waardoor de afvoerpomp van de vaatwasser onvoldoende vermogen heeft om het water af te voeren. Idealiter mag de lengte van de slang niet meer dan 1,5 meter bedragen. Zorg ervoor dat de machine correct is geïnstalleerd. Als het niet correct is geïnstalleerd, bel dan een technicus om de afvoer correct aan te sluiten.
  5. Eenmalige storing van de besturingskaart. Soms “hangt” het bedieningspaneel van de vaatwasser en produceren de apparaten verschillende storingen. Zo kunnen er problemen met de afvoer en fout E25 optreden.

Bosch vaatwasser E25

In de ervaring van onze vaatwasser reparatie experts worden de volgende onderdelen het vaakst getroffen wanneer een E25-fout optreedt in vaatwassers van het merk Bosch.

  1. Storing afvoerpomp

De afvoerpomp is verantwoordelijk voor het wegpompen van water uit de vaatwasser. Het is een carrosserie met een waaier en een motor. Als de pomp verstopt is, kunnen de waaierbladen niet draaien of helemaal niet breken. De motor kan ook doorbranden. Dit laatste gebeurt door overbelasting. Bijvoorbeeld als de pomp probeert de geblokkeerde bladen te laten draaien.

  1. Verstopping in het afvoersysteem

Water uit de vaatwasser komt via een vrij lang pad in het riool. Het omvat het filtersysteem, de sproeiers, de afvoerpomp en de afvoerslang. Onderweg kunnen verstoppingen ontstaan: meestal veroorzaakt door grote voedseldeeltjes en vet. Soms raakt de afvoer zelf verstopt.

  1. De besturing is defect.

De besturingseenheid is een microschakeling, waarin alle programma’s van de vaatwasser zijn opgeslagen. Door spanningspieken of vocht op het bord kunnen afzonderlijke radio-elementen, contacten of sporen in het circuit van de afvoerpomp defect raken.

  1. Bedrading of contacten van de afvoerpomp zijn defect

De bedrading van de afvoerpomp is beschadigd door trillingen van het wasproces. Contacten raken los, verbranden of oxideren door hoge vochtigheid of vocht. In particuliere woningen knagen muizen of ratten vaak aan de draden en contacten.

Bosch vaatwasser E25: Als uw Bosch-vaatwasser een E25-code heeft afgegeven en u kunt het niet zelf repareren en Bosch vaatwasser reparatie nodig heeft, schakel dan deskundige hulp in. Bel  ons of boek een reservering online.

Witgoed reparatie Alkmaar repareert alle merken vaatwassers, inclusief Bosch. Er komt snel een technicus als het u uitkomt. We bedienen al meer dan 15 jaar met trots residentiële klanten. Onze technici zijn opgeleid om service te verlenen met expertise en professionaliteit.