Wasmachine springt bij centrifugeren

Wasmachine springt bij centrifugeren

Wasmachine springt bij het centrifugeren is een veelgehoorde klacht via de telefoon en per email.

Je begon te wassen, de machine bereikte het centrifugeren en begon sterk te trillen, en misschien zelfs springen en springen door de badkamer. In deze situatie kan de wasmachine de afvoer breken of de slang vullen, wat het risico met zich meebrengt dat de kamer onder water komt te staan. De machine in een dergelijke staat achterlaten is in geen geval mogelijk!

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is wasmachine-springt-bij-centrifugeren.jpg

Oorzaken waarom een ​​nieuwe wasmachine sterk trilt

Als je net een wasmachine hebt geïnstalleerd, is de reden waarom deze sterk stuitert misschien als volgt.

De transportbouten zijn niet losgedraaid.

Ze zijn nodig om de trommel van de wasmachine tijdens het transport vast te zetten. En hoewel de bouten de rotatie van de trommel niet blokkeren, laten ze de trommel niet toe om de lading zelf te corrigeren. Als gevolg hiervan springt en klopt de machine. Het gebruik van een wasmachine met de transportbouten nog in de machine, kan tijdens het centrifugeren schade aan de trommel veroorzaken. Als de machine net de drempel van uw huis heeft overschreden, controleer dan of alle transportbouten tijdens de installatie zijn losgedraaid! Het aantal kan variëren van fabrikant tot fabrikant, dus u kunt het beste de handleiding raadplegen.

Installatie op een gladde vloer. Bijvoorbeeld op tegels, tegels of linoleum. Probeer in dit geval de machine op een rubberen mat te plaatsen of gebruik antislipstickers voor de voeten (als laatste redmiddel kunt u dubbelzijdige constructietape gebruiken).

Wasmachine sprint bij centrifugeren

Dit probleem komt het meest voor in oudere huizen en appartementen waar de vloer op balken is gemaakt. Het kan resoneren met trillingen. Een speciale mat kan de situatie iets verbeteren.

Ongelijke installatie.

Probeer de machine met uw handen heen en weer te schudden. Als het “hinkt” – dan moet u de poten afstellen en in de juiste positie vastzetten met een borgmoer.

Het kan zijn dat de nieuwe wasmachine iets meer trilt dan de vorige. En u denkt: het lijkt erop dat het niet zo zou moeten zijn. Maar dat is niet verwonderlijk, aangezien moderne wasmachines zijn ontworpen voor steeds grotere hoeveelheden wasgoed. Daarom is hun vibratie sterker.

In dit geval hoeft u niets te doen. Het belangrijkste is om de gebruiksaanwijzing te volgen en de wasmachine niet te vol te laden.

Wasmachine springt bij centrifugeren: Wat je zelf kunt doen als je wasmachine stuitert

Problemen in verband met een onjuiste installatie, zoals we hierboven beschreven. Laten we in dit apparaat eens kijken naar de situatie wanneer de oorzaak een onjuiste werking is. Sluit de volgende oorzaken uit voordat u hulp zoekt bij het servicecentrum.

Overbelasting van de wasmachine.

Als u de wasmachine met wasgoed boven de norm hebt geladen en tegelijkertijd de centrifugemodus op hoge snelheid hebt gekozen, is de stabiliteit van de wasmachine niet voldoende en begint deze te stuiteren. Je moet wat items uit de trommel halen en de spin weer aanzetten.

Onbalans van het wasgoed in de trommel.

U wast misschien één groot ding, of kleine items in de trommel zijn in een groter stuk wasgoed terechtgekomen (bijvoorbeeld een dekbedovertrek). In dit geval kan de machine de dingen niet gelijkmatig over de trommel verdelen, probeert te versnellen en springt op dit punt. Het is noodzakelijk om de items handmatig op de trommel te plaatsen en het centrifugeren opnieuw te starten.

Wasmachine springt bij centrifugeren

Als uw wasmachine, die voorheen foutloos werkte, plotseling begint te stuiteren, laat dan een online verzoek achter. Een wasmachine monteur komt zo snel mogelijk ter plaatse. Specialisten van witgoed reparatie Alkmaar onderzoeken uw wasmachine en bepalen de exacte oorzaak waarom de wasmachine trilt en/of stuitert tijdens het centrifugeren.